Obiective Turistice


Ceramica de Horezu și satul Olari

Ceramica de Horezu și satul Olari: Horezu a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO în decembrie 2012. Horezu este cunoscut drept capitala ceramicii din România și este locul în care se vinde și este creată cea mai multă ceramică, această fiind realizată manual.

brancoveanu glamping herozu

Cheile Bistriței

Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Costești. Au o lungime de 600 metri și sunt cele mai înguste chei în calcar din țară. Accesul spre chei se face prin drumul județean Costești-Bistrița, iar de acolo urmează drumul forestier.

brancoveanu glamping herozu

Mănăstirea Bistrița

Împlinind în 2002, 510 ani de la prima sa atestare documentară, aceasta este unul din monumentele istorice reprezentative ale comunei. Mănăstirea adăpostește moaștele sfântului Grigore Decapolitul făcătoare de minuni și a cunoscut perioade zbuciumate de-a lungul existenței sale.

brancoveanu glamping herozu

Peștera Liliecilor sau Peștera Sfântului Grigore Decapolitul

Este declarată monument istoric de categoria A. Aceasta a fost cunoscută și locuită de pustnici în evul mediu, în 1635 călugării Macarie și Daniel au ridicat în peștera un mic schit, care a fost apoi reclădit în 1916. Tot ei au clădit în partea opusă a peșterii o capela, în care se păstrau moaștele sfântului Grigore Decapolitul.

brancoveanu glamping herozu

Mănăstirea Arnota

Se află amplasată pe muntele cu același nume la altitudinea de 820 m. De pe platforma mănăstirii se poate admira pe vreme frumoasă panorama splendidă a localității. Legenda spune că Matei Basarab, domnitorul Țării Românești, s-a urcat pe munte pentru a se ascunde de turci în tufișurile care erau lângă un mic lac. El a decis să construiască o mănăstire pe acest loc după ce a scăpat cu viață.

brancoveanu glamping herozu

Mănăstirea Horezu

Mănăstirea Horezu a fost fondată de Constantin Brâncoveanu în 1690 în satul Români, care este situat pe drumul care duce către muntele de lângă Horezu. Este considerată a fi o capodoperă a stilului arhitectural Brâncovenesc și este patrimoniu UNESCO.

brancoveanu glamping herozu

Muzeul Trovanților

Se află lângă DN 67 la 300 de metri de intrarea în comuna Costești dinspre Rm. Vâlcea. Muzeul este în aer liber, ocupă o suprafață de 5000 de mp și se află la baza carierei de nisip .Trovanții sunt forme ciudate născute din nisip și au început să atragă atenția după 1970. Prin HG 1581/2005 Muzeul Trovanților a fost declarat rezervație naturală.

brancoveanu glamping herozu

Rânca și Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afară ei, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Drumul și-a luat numele de la latinescul "Transalpina" (țară de dincolo de munți), cum era numită în vechile texte și hărți latinești Țară Românească, și e supranumit “Drumul Regelui”, pentru că Regele Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938, l-a inaugurat parcurgându-l el însuși împreună cu familia regală.

Parcul Național Buila-Vanturarita

A fost de declarat parc natural prin HG 2151/2004. Are o suprafață de circa 4500 de ha și este situat pe teritoriul localităților Costești, Bărbătești și Olănești. Parcul național Buila-Vanturarita găzduiește peștera „Urșilor”, peștera „Liliecilor”, precum și schiturile Iezer, Pătrunsă și Pahomie, fiind de asemenea un loc spiritual și relaxant. Munții din parcul național au vederi impresionante și cel mai înalt vârf este la 1885M.

Salina Ocnele Mari

Salina Ocnele Mari este o mină de sare și are o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Zona de vizitare se află la 225m sub nivelul mării, având o temperatură constantă răcoroasă pe tot parcursul anului. În interior au fost construite o biserică, un muzeu, magazine, baruri, terenuri de fotbal, tenis și baschet, biliard, tenis de masă și zone de joacă pentru copii. Salina Ocnele Mari este la 38 km de Brâncoveanu Glamping și poate fi vizitată de miercuri până duminică.

brancoveanu glamping herozu

Culele Măldărești

Comună Măldărești găzduiește 3 monumente istorice: unul este casă memorială a lui I.Gh. Ducă, iar celelalte două sunt turnuri de luptă fortificate, cunoscute sub numele de „cule”. Aceste cule au fost construite de boieri, cu scopul de a se retrage și de a locui acolo în timpul atacurilor.

brancoveanu glamping herozu